Plots uw bedrijf moeten verkopen levert meestal een lagere prijs op | Wat u moet weten | NL | Sequensis

Plots uw bedrijf moeten verkopen levert meestal een lagere prijs op

Een conflict tussen de aandeelhouders, ziekte of overlijden van één van de eigenaars of acute liquiditeitsproblemen bij het bedrijf, zijn allemaal redenen waarom aandeelhouders genoodzaakt zijn om snel hun bedrijf over te laten. De uiteindelijke overnameprijs ligt meestal substantieel lager dan bij een overname dat degelijk werd voorbereid.

Tot die conclusie kwam het overnameplatform Brookz uit Nederland, dat 192 advieskantoren in overnames betrok in zijn onderzoek. Samen goed voor 370 overnames in 2016.

Het aantal onvoorbereide overnames valt niet te onderschatten

Volgens de bevindingen van Brookz zijn:

  • 1/3 van de bedrijfsverkopen onverwachts,
  • waarvan 20% door een conflict tussen de aandeelhouders en
  • ongeveer 30% te wijten aan ziekte, overlijden of financiële problemen.

Uit de enquête blijkt ook dat indien de bedrijfsleiding spontaan gecontacteerd wordt voor een overname van zijn bedrijf, de uiteindelijk overeengekomen prijs relatief lager is.

“Maar ook bij een positieve aanleiding als een onverwacht aantrekkelijk bod, zien we regelmatig dat de ondernemer hier te snel op in gaat. Er zijn wellicht nog wel andere interessante kopers.”,  zegt partner Floyd Plettenberg van Brookz. Want doorgaans kan een hogere prijs worden bedongen als de groep potentiële kopers groter is.

Concrete cijfers over het prijsverschil tussen geplande en overhaaste overnames werden niet gepubliceerd. Op basis van ervaring en literatuur stelt Plettenberg dat het gaat om ‘substantiële bedragen.

Een meer geplande aanpak van de bedrijfsoverdracht

In andere situaties gunt de ondernemer zich meer tijd. Bereidt hij zich wel voor dan krijgt hij doorgaans een betere prijs voor zijn bedrijf. Dit is onder meer het geval als er een wens is om te stoppen met werken, of eenvoudigweg omdat de eigenaren hun bezit willen verzilveren.

Ook wanneer de eigenaar geen geschikte opvolger kan vinden, bijvoorbeeld binnen zijn familie, kan hij dit zien aankomen en heeft hij de tijd om de verkoop goed voor te bereiden. Jammer genoeg wordt er dan nog dikwijls te lang gewacht.

Bron :brookz.nl

Wenst u meer te weten hoe u zich best voorbereidt op een geslaagde overname? Klik hier.

 

 

Gratis tips

Download de whitepaper
'11 Must do's voor een geslaagde overname'
en u ontvangt onze nieuwsbrief.