bedrijfsovername

Optimisme over de overnamemarkt in 2018

25 - 01 - 2018

Marktkenners hebben de verwachting dat de M&A-business ook komend jaar aantrekkelijk zal zijn.

De Europese overnamemarkt blijft top

De Wall Street Journal verwacht dat in 2018 de Europese overnamemarkt terug de Amerikaanse M & A markt zal overtreffen, net zoals vorig jaar. Topmensen van Europese bedrijven zoeken steeds meer naar groeimogelijkheden en meer schaal om concurrenten de loef af te steken.

"Het vertrouwen van topmensen in Europa is hoog, zo goed heb ik het nog nooit gezien", zegt Francois-Xavier de Mallmann van zakenbank Goldman Sachs. "Er is veel steun voor strategische deals en veel CEO's proberen daar hun voordeel uit te halen.'

"Iedere industrie krijgt te maken met disruptie, iedereen probeert op technologische veranderingen in te spelen want niemand wil achterblijven. Daarom zien we dat zoveel bedrijven strategische overnames doen', citeert Financial Times overnamespecialist Eilen Nugent.

Voor Europa zijn zakenbankiers extra optimistisch omdat private equity-investeerders steeds mee cash weten op te halen en daardoor waarschijnlijk zeer actief zullen zijn op de overnamemarkt in 2018.

België goed voor 22 miljard euro aan overnames in 2017

Volgens de gegevens van De Tijd en van het studiebureau Dealogic zijn er in 2017 voor 22 miljard euro deals afgesloten waarbij een Belgische partij betrokken was als koper, verkoper of doelwit.

De Financial Times meldde dat in 2017 wereldwijd een bedrag van 3.5 biljoen dollar werd uitgegeven voor overnames en fusies.

 

Bron : De Tijd

 

 

Gratis tips

Download de whitepaper
'11 Must do's voor een geslaagde overname'
en u ontvangt onze nieuwsbrief.