bedrijfsovername

Europese overnamemarkt blijft groeien

04 - 10 - 2018

In de eerste jaarhelft van 2018 is de totale Europese M&A markt verder gegroeid met 16% t.o.v. vorig jaar. Het optimisme rondom de M&A blijft duren. Dit blijkt althans uit de 6de editie van de Europese M&A Outlook.

Mergermarket heeft in het tweede kwartaal van 2018 onderzoek gedaan onder 230 senior leidinggevenden van 170 grote bedrijven en 60 private equity-partijen in Europa naar hun verwachtingen van de Europese M&A-markt in het komende jaar. 

Wat zijn de belangrijkste conclusies?

  • Tijdens de eerste 6 maanden van 2018 werden transacties afgesloten voor een totale waarde van 509 miljard euro, goed voor een stijging van 16% in vergelijking met 2017.
  • Meer dan 70 procent van de ondervraagden gaf aan dat ze het komende jaar bezig zullen zijn met overnames. Bijna  één op vier van de respondenten verwacht zelfs een aanzienlijke toename van de M&A-activiteit in de komende twaalf maanden.
  • 92% van de respondenten wijt het optimisme van de Europese M&A markt voornamelijk door de interesse van overzeese overnemers.
  • De financieringscondities blijven ook positief. Bijna de helft van de ondevraagden verwacht dat deze voorwaarden in de komende twaalf maanden verder zullen verbeteren. Meer bedrijven kunnen eigen reserves, herfinancieringen en bankleningen als bron voor kapitaal gebruiken.
  • Politiek vormt in Europa het grootste obstakel voor M&A-activiteiten in de regio (vb. Brexit), gevolgd door mogelijke verschuivingen in het beleid van de Verenigde Staten.

‘De belastinghervormingen in de Verenigde Staten, het handhaven van lage rentetarieven en de immense hoeveelheden kapitaal die beschikbaar zijn voor overnames voor zowel strategische kopers als private equity zullen blijven bijdragen aan de ‘M&A boom’ die wij nu ervaren.’, verklaart Roman Tarlavski, Hoofd van Corporate van CMS in Amsterdam.

Bron : cmweb.nl 

 

 

Gratis tips

Download de whitepaper
'11 Must do's voor een geslaagde overname'
en u ontvangt onze nieuwsbrief.