bedrijfsovername

Daarom is dit hét moment om een bedrijf over te nemen!

10 - 10 - 2018

Ter gelegenheid van de Week van de Bedrijfsoverdracht werd een dubbelinterview afgenomen van Patrick Jordens, coördinator Week van de bedrijfsoverdracht Vlaio en professor Lex van Teeffelen aan HU Business School Utrecht / Universiteit Antwerpen.

Uit het integrale interview benadrukken we voor onze lezers de belangrijkste statements.

Lees meer

bedrijfsovername

Europese overnamemarkt blijft groeien

04 - 10 - 2018

In de eerste jaarhelft van 2018 is de totale Europese M&A markt verder gegroeid met 16% t.o.v. vorig jaar. Het optimisme rondom de M&A blijft duren. Dit blijkt althans uit de 6de editie van de Europese M&A Outlook.

 

Lees meer

bedrijfsovername

Overnameprijzen nog steeds in de lift

11 - 09 - 2018

Een goed draaiende economie en lage intrestvoeten zijn de ideale ingrediënten om de overnamemarkt positief te stimuleren. Uit de halfjaarlijkse Overname Barometer, georganiseerd door het grootste Nederlandse overnameplatform, blijkt dat de overnameprijzen blijven stijgen.

Lees meer

bedrijfsovername

De overdracht van het familiebedrijf wordt vergemakkelijkt in België

11 - 06 - 2018

Het zal binnenkort mogelijk zijn om zijn familiebedrijf over te dragen met behoud van zijn macht. Een belangrijke verandering als we weten dat 77% van de bedrijven met ten minste één werknemer in België familiebedrijven zijn.

Lees meer

bedrijfsovername

Voor vijfde maal op rij stijgen de overnameprijzen in België

05 - 06 - 2018

Jaarlijks organiseert de Vlerick Business School een enquête, M&A Monitor, en peilt dan naar het overnamelandschap in België. De M&A Monitor geeft voor de 5de maal op rij stijgende overnameprijzen weer. Voor 2018 zijn de belangrijkste actoren op de overnamemarkt terug positief gestemd.

Lees meer

bedrijfsovername

Overnameprijzen blijven stijgen

12 - 03 - 2018

Uit een Nederlands onderzoek blijkt dat de overnameprijzen binnen het KMO segment zijn blijven stijgen in de tweede jaarhelft van 2017. Deze trend is zichtbaar in praktisch alle sectoren.

Lees meer

bedrijfsovername

24% van familiebedrijven verandert van eigenaar komende 5 jaar

02 - 02 - 2018

Een nieuwe familiebedrijvenbar​ometer gelanceerd door de bank Degroof Petercam wijst er nogmaals op dat de vergrijzing van de ondernemers hard toeslaat. Maar liefst een kwart van de familiebedrijven zal de komende 5 jaar van eigenaar wisselen.

Lees meer

bedrijfsovername

Optimisme over de overnamemarkt in 2018

25 - 01 - 2018

Marktkenners hebben de verwachting dat de M&A-business ook komend jaar aantrekkelijk zal zijn.

Lees meer

bedrijfsovername

Bedrijfsleiders zien de waarde van hun bedrijf positief evolueren

13 - 11 - 2017

Uit een Nederlands onderzoek blijkt dat 82% van de bevraagde KMO-ondernemers verwacht dat de waarde van zijn bedrijf licht tot sterk zal stijgen. Dat ovelaters en investeerders niet alttijd eenzelfde visie hebben over de factoren die waarde creëren in het bedrijf komt evenzeer naar voor uit het jaarlijkse marktonderzoek.

Lees meer

bedrijfsovername

Eén op drie ondernemers denkt eraan om bedrijf over te laten

10 - 11 - 2017

Een recente enquête die door het Agenstschap Innoveren & Ondernemen werd geïnitieerd, wijst uit dat 35% van de ondernemers eraan denkt om zijn bedrijf over te laten. Iets meer dan de helft van hen ziet dat zelfs binnen de vijf jaar gebeuren.

Lees meer

Gratis tips

Download de whitepaper
'11 Must do's voor een geslaagde overname'
en u ontvangt onze nieuwsbrief.