bedrijfsovername

Daniel Kroes, van Instituut van de Bedrijfsrevisoren naar Sequensis

27 - 03 - 2018

Sequensis zet een nieuwe stap en versnelt zijn ontwikkeling door de toetreding van Daniel Kroes, voormalig voorzitter van het Instituut van de Bedrijfsrevisoren en ex-partner van Deloitte. Daniel vervoegt het team gevormd door Marc Van Damme en Eddy Marginet.

Lees meer

bedrijfsovername

Overnameprijzen blijven stijgen

12 - 03 - 2018

Uit een Nederlands onderzoek blijkt dat de overnameprijzen binnen het KMO segment zijn blijven stijgen in de tweede jaarhelft van 2017. Deze trend is zichtbaar in praktisch alle sectoren.

Lees meer

bedrijfsovername

24% van familiebedrijven verandert van eigenaar komende 5 jaar

02 - 02 - 2018

Een nieuwe familiebedrijvenbar​ometer gelanceerd door de bank Degroof Petercam wijst er nogmaals op dat de vergrijzing van de ondernemers hard toeslaat. Maar liefst een kwart van de familiebedrijven zal de komende 5 jaar van eigenaar wisselen.

Lees meer

bedrijfsovername

Optimisme over de overnamemarkt in 2018

25 - 01 - 2018

Marktkenners hebben de verwachting dat de M&A-business ook komend jaar aantrekkelijk zal zijn.

Lees meer

bedrijfsovername

Bedrijfsleiders zien de waarde van hun bedrijf positief evolueren

13 - 11 - 2017

Uit een Nederlands onderzoek blijkt dat 82% van de bevraagde KMO-ondernemers verwacht dat de waarde van zijn bedrijf licht tot sterk zal stijgen. Dat ovelaters en investeerders niet alttijd eenzelfde visie hebben over de factoren die waarde creëren in het bedrijf komt evenzeer naar voor uit het jaarlijkse marktonderzoek.

Lees meer

bedrijfsovername

Eén op drie ondernemers denkt eraan om bedrijf over te laten

10 - 11 - 2017

Een recente enquête die door het Agenstschap Innoveren & Ondernemen werd geïnitieerd, wijst uit dat 35% van de ondernemers eraan denkt om zijn bedrijf over te laten. Iets meer dan de helft van hen ziet dat zelfs binnen de vijf jaar gebeuren.

Lees meer

bedrijfsovername

Lidstaten krijgen invloed op bedrijfsovernames in andere EU-landen

26 - 09 - 2017

In een nota van de Europese Commissie staat dat de lidstaten van de Europese Unie de mogelijkheid moeten krijgen zich te mengen in controversiële overnames van bedrijven in andere lidstaten. Ook moet de Europese Commissie een grotere rol krijgen bij de beoordeling van dergelijke transacties.

Lees meer

bedrijfsovername

Belastingvrije schenking familiebedrijf minder in trek

08 - 08 - 2017

Het aantal familiebedrijven dat belastingvrij geschonken wordt, is tussen 2014 en 2016 met de helft gedaald.

Lees meer

bedrijfsovername

Belgische KMO’s in trek bij buitenlandse overnemers

14 - 06 - 2017

73% van de experten actief op de Belgische fusie en overnamemarkt (M&A) stelden in 2016 een groei vast van Belgische KMO's die in buitenlandse handen terechtkomen. Voor dit jaar verwacht een meerderheid (55%) van de M&A specialisten nog steeds een verdere groei. Veertig procent denkt daarentegen aan een daling.

 

Lees meer

bedrijfsovername

Prijzen blijven stijgen op Belgische overnamemarkt

13 - 06 - 2017

De Vlerick Business  School peilt jaarlijks bij zo'n 120 spelers in de Fusie en Overnamemarkt naar de tendenzen die zij het afgelopen jaar hebben ervaren. Daaruit blijft dat de markt van de overnames nog altijd gunstig evolueert ,zowel in aantal deals als op het vlak van de overnamerpijzen.

Lees meer

Gratis tips

Download de whitepaper
'11 Must do's voor een geslaagde overname'
en u ontvangt onze nieuwsbrief.