De 5 voordelen van overnamescreening bij overname

Voordeel 1: de verkoop van uw onderneming wordt gemakkelijker

Enerzijds zet een overnamescreening de troeven van uw onderneming extra in de verf. Anderzijds, en nog belangrijker, ziet u alle aspecten die de verkoop kunnen bemoeilijken en wordt er een actieplan opgesteld. Zijn de acties geïmplementeerd? Dan is uw onderneming verkoopsklaar, en dus gemakkelijker over te laten. De komende jaren zullen 20.000 tot 25.000 kmo’s per jaar met de problematiek van overdracht of overname geconfronteerd worden. Het is dus van cruciaal belang om uw onderneming in optimale omstandigheden op de overnamemarkt te brengen.

Voordeel 2: de kans op een hogere overnameprijs is reëel

Lost u belemmerende factoren vóór de verkoop proactief op? Dan wordt de onderneming aantrekkelijker op de overnamemarkt. Hierdoor kunt u een betere overnameprijs overeenkomen. Het is uiterst belangrijk dat uw onderneming op het juiste moment en in optimale omstandigheden op de markt wordt gebracht.

Voordeel 3: u bent beter voorbereid op de overname

Door de sterkte/zwakte-analyse, de waardebepaling, het actieplan en het overname-stappenplan bent u perfect voorbereid om de overname te starten. Een bedrijf overlaten is vaak een vrij emotioneel proces. Door deze overname goed voor te bereiden, wordt alles geobjectiveerd. En dat komt het hele traject ten goede.

Voordeel 4: u verbindt zich alleen tot een overnamescreening

Meteen uw handtekening zetten onder een overeenkomst voor overnamebegeleiding? Dat is voor u misschien een brug te ver. Daarom biedt een overnamescreening u de ideale gelegenheid om u maar tot één stap in het overnametraject te verbinden. Tegelijk krijgt u de kans om u degelijk op de overname voor te bereiden. De screening maakt uw bedrijf verkoopsklaar en de kans is reëel dat u een betere overnameprijs bekomt. De overnamescreening kan een eerste stap zijn naar een langdurige samenwerking. U kunt op elk moment beslissen om Sequensis in te schakelen voor de verdere begeleiding van uw overname.

Voordeel 5: u kan subsidies verkrijgen voor een professionele
                   ondersteuning

Indien u een overeenkomst afsluit met een gecertifieerd partner bij de opmaak van een overdrachtsplan, kan u tot 10.000€ subsidies per jaar ontvangen. Binnen de KMO-portefeuille kan u vanaf een factuurbedrag van 500€ voor deze ondersteuning subsidies verkrijgen. De subsidie is telkens  40% van het totaal gefactureerde bedrag (excl. BTW). Een extra reden als bedrijfsleider om tijdig aan de overdracht of overname van uw onderneming te denken en u professioneel te laten ondersteunen.
 

Bekijk hoe we te werk gaan bij een overnamescreening

 

Een overnamescreening? Daar wil ik meer over weten.

Wenst u meer informatie te krijgen hoe we te werk gaan? Laat het ons weten via onderstaand formulier. Wij contacteren u snel.

Velden met een * zijn verplicht in te vullen